Aktuális

Koronavírusos beteg egy Pécs melletti községben

Megjelent a koronavírus-fertőzés a Baranya megyei Kővágószőlősön. Jelenleg egy embert ápolnak kórházban, a vele szoros kapcsolatban álló személyek megfigyelés alá kerültek.
koronavírus arcmaszk

„Településünkön is megjelent a koronavírus” – jelentette be közösségi oldalán Sándor Tibor Antal, Kővágószőlős polgármestere. A polgármester nem akart tápot adni a találgatásoknak és a spekulációknak, ezért tájékoztatta a Baranya megyei község lakóit arról, hogy egy ember koronavírus-fertőzéssel került kórházba.

A polgármester a következőket írta a közösségi oldalán:

„…szeretném tájékoztatni önöket, hogy településünkön is megjelent a Corona vírus, jelenleg 1 fő fekszik kórházban igazolt vírus fertőzés okán. A beteg ellátása, bejelentése a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően, telefonos konzultációt követő, mentőszállítással történt.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalának munkatársai („ÁNTSZ”) megtették a szükséges intézkedéseket, az igazolt beteggel SZOROS KONTAKTUS-ban volt személyeket felderítette, az ő számukra elrendelte az un Járványügyi megfigyelést otthonukban. Ennek koordinálása megtörtént az Önkormányzat bevonásával.”

Sándor Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy az emberek minimalizálják egymással az érintkezést, tartsák be a higiéniai szabályokat, és mindenki maradjon otthon.

Aktuális hírek a koronavírus kapcsán az nlc.hu-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top