nlc.hu
Aktuális

Koronavírus-fertőzöttek száma

Koronavírus: második napja nő az aktív fertőzöttek száma itthon

541-re nőtt az aktív fertőzöttek száma Magyarországon, miután 18 újabb embernél mutatták ki a koronavírust.
Koronavírus teszt

Újabb 18 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4333 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu oldalon.

Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3223-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 514 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 3-an vannak lélegeztetőgépen.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, jelenleg 5486 embernél van érvényben.

Az oldal térképe szerint Budapesten (2012) és Pest megyében (656) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (263) és Csongrád-Csanád megye (133), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Szombaton nyolc nap csökkenés után 19-cel nőtt az aktív fertőzöttek száma, 22 új betegnél azonosították a koronavírust. Így már két napja nő az aktív fertőzöttek száma itthon.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél most az, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. 

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

(nlc/MTI)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Még több hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top