Aktuális

Meleged van? Akkor van egy rossz hírünk…

Európában és Magyarországon is tartós hőségre készülhetünk.

Stabil anticiklon épül ki a kontinens nagyobb részén, ami klasszikus nyári időt, Európa egyes részein hőhullámot is okoz – írja az atv.hu az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

A meteorológiai előrejelzés szerint az anticiklon miatt rendkívül meleg levegő áramlik majd Spanyolország és Franciaország térségébe. Ezekben a régiókban jelenleg is egyre-másra dőlnek meg a hőmérsékleti csúcsok, 35-40 fok közötti hőmérsékletekkel, ráadásul egy darabig nem számíthatunk enyhülésre sem. 

Hazánk ennek az anticiklonnak a déli peremén helyezkedik el, így Magyarország térségébe nem érkezik közvetlenül forró levegő a szubtrópusi térségből. Ez annyit jelent, hogy ilyen mértékű felmelegedésre nem kell számítani, de az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy így is stabilan 30 fok feletti hőmérsékletre számíthatunk. 

Tartós hőség vár ránk a következő napokban

A nagy forróságban fontos, hogy igyunk sok folyadékot és hűtsük magunkat, például egy hideg zuhannyal (Fotó: Getty Images)

A kánikula miatt jelenleg az ország jelentős részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. 

További cikkeink az időjárással kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top