nlc.hu
Aktuális

Meghalt egy rab a sátoraljaújhelyi börtönben

Testvére szerint bánthatták az őrök a börtönben meghalt Imrét

Július végén intézkedés közben meghalt egy rab a sátoraljaújhelyi börtönben. Testvére úgy gondolja, hogy az őrök bánthatták fivérét.
Szögesdrót a börtön körül

Nyolc éve élt a rácsok mögött, és már csak egyetlen évet kellett volna kibírnia a sátoraljaújhelyi börtönben Imrének. Ám a 34 éves férfi július végén meghalt a börtön falai között.

„Nem nyugszom, amíg ki nem derül, mi történt a testvéremmel” – mondta a Blikknek a férfi testvére, Ambrus. Szerinte fivérének soha nem volt semmi egészségi baja, legfeljebb néha a gerincét fájlalta.

Ambrusnak azt mondták, testvérét orvosi vizsgálatra vitték volna, de intézkedés közben rosszul lett. Hiába hívtak orvosi segítséget, már nem lehetett megmenteni. Ambrus úgy gondolja, hogy Imre a börtönőrök bántalmazásába halt bele.

Az ügyben emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomozást rendelt el a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, a büntetés-végrehajtás pedig belső vizsgálatot indított.

(Kiemelt kép: illusztráció)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top