Aktuális

Közel 240-nél kapcsoltak le egy ámokfutó motorost a 8-as főúton

A sofőr úgy gondolta, biztonságosan közlekedett a megengedett sebesség több mint kétszeresével.

A 8-as számú főúton, Hajmáskér közelében mértek be a rendőrök egy motorost augusztus 4-én, aki 11 óra körül a megengedett sebesség (110 km/h) több mint kétszeresével, 236 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott – írja a police.hu.

A 61 éves veszprémi férfit később megállították, 300 000 forint bírságot és 8 büntetőpontot róttak ki rá. A motoros azt mondta a rendőröknek, hogy véleménye szerint biztonságosan közlekedett.

A megengedett sebesség több mint kétszeresével száguldozott egy motoros

A rendőrségi traffipax-felvételen látható a 236 km/h-val száguldozó motoros (Fotó: police.hu)

A police.hu-n arra figyelmeztetnek, hogy „az elmúlt hónapok, évek sebességmérései alapján megállapítható, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A gyorshajtó a felelőtlen magatartásával emberi életeket, családokat tehet tönkre. A gyorshajtás legfőbb veszélye nem az érte kiszabott bírság, büntetés, hanem az, hogy könnyebben eredményezhet sérüléses, esetenként halálos közúti közlekedési balesetet. A nagyobb sebesség miatt kevesebb idő áll a sofőr rendelkezésére a váratlan helyzeteket felismerni és kivédeni. Gondolják végig, hogy megéri-e!”

A sebesség növekedésével a járművek fékútja négyzetesen növekszik, azaz már csekély mértékű gyorsításnál is jelentősen megnő a fékút, ez pedig rendkívül veszélyes lehet egy hirtelen fellépő közlekedési helyzet során.

További cikkeink a biztonságos közlekedés témakörében:

236-tal száguldozott egy motoros a 8-as főúton

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top