Aktuális

Életet mentett a félretárcsázás, megmenekült a 90 éves mosonmagyaróvári nő

A hívás sorsszerű volt, ez mentette meg az idős, magatehetetlen asszony életét.
telefonhívás

Óriási szerencséje volt egy 90 éves mosonmagyaróvári nőnek. Egy férfinak köszönheti az életét, aki véletlenül hívta fel, mert félretárcsázott – számolt be a Tények.

Az idős asszony elmondta neki, hogy nagy bajban van, egyedül van a lakásában, elesett és nem bír felállni, órák óta étlen-szomjan fekszik a földön. A férfi felhívta a segélyhívó központot, ahonnan azonnal segítséget küldtek az asszonyhoz, aki képtelen volt kinyitni a biztonsági záras ajtaját. A mentők, a tűzoltók és a rendőrök azonnal útnak indultak, hogy megmentsék a nő életét.

A tűzoltók betörték az ajtót, így sikerült bejutni hozzá. Az idős asszonyt kórházba szállították, tekintettel arra, hogy egyedül él, és félő volt, hogy még egyszer összeeshet.

A rendőrség szerint ez az eset is azt mutatja, hogy ha baj van, időben kell tárcsázni a segélyhívó központot. Az esetről készült hangfelvételt – amelyet a segélyhívó központ rögzített – egyébként a rendőrség közzétette a közösségi oldalán.

A hatóság – a Facebook-oldalán keresztül – további szerencséket kívánt a szerencsésen megmenekült idős asszonynak, valamint azt, hogy erőben és egészségben töltse majd be a 100. életévét is.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több szerencsés megmenekülés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top