Aktuális

Augusztus 20-ig minden napra zivatart ígér a meteorológia

Tűzijáték helyett esőre számíthatsz a nemzeti ünnepen.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett csak rövid napos időszakok lehetnek, és többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás kíséretében. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul. Késő estére 18, 23 fokra hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap közepesen felhős idő várható sok gomoly- és magasszintű felhővel. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, nagyobb számban az északi és keleti megyékben. A változó irányú szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg vagy fokozódhat viharossá. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Bármikor megázhatunk

Bármikor megázhatunk

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett a déli megyékben több, az északi országrészben kevesebb napsütés várható. Elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de délen kisebb a csapadék esélye. A déli szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Kedden felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Több helyen várható zápor, zivatar. A nyugati szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szerdán felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Főként a nap második felében várható több helyen zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Augusztus 20-án, csütörtökön eleinte változóan, majd gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A keleti megyékben is egyre kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top