Aktuális

Súlyos baleset: fiatal ralis vesztette életét

Óriási veszteség a ralitársadalomnak.

Baleset történt a Miskolc-rali autóversenyen szombat reggel: az egyik kocsi úgy sodródott le az útról, hogy a navigátor súlyosan megsérült, életét vesztette. Tóth Zsolt csupán negyvennyolc éves volt. Társa, Dudás Gergő nem sérült meg komolyabban, de a mentőorvosok sokkos állapotban kezelték. „Zsolt régóta tagja a rally-társadalomnak, halála óriási veszteség mindannyiunk számára” – írta Facebook-oldalán a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ). Hozzátették: a baleset körülményeit a rendőrség bevonásával még vizsgálják.

A versenyigazgatóság úgy döntött, hogy a rendezvény nem folytatódik. Helyette 13 órára megemlékezést szerveztek a Diósgyőri VTK stadionja mellett kialakított szervizparkban. „Az MNASZ vezetősége, versenyzők, csapattagok és a ralis társadalom minden tagja együtt érez a versenyző hozzátartozóival, és ezúton őszinte részvétét fejezi ki Tóth Zsolt közvetlen családjának” – olvasható a közleményben.    

Holczer Dániel navigátor a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy szörnyű tragédia történt, ami nagyon ritkán, de előfordul. „A világ legbiztonságosabb autóival versenyzünk, azt kell, hogy mondjam, hogy méltó körülmények mellett, olyan biztonsági terv, betartott és betartatott biztonsági követelmények mellett, amelyek mellett százezerből egyszer, de sajnos előfordulhat (ilyen baleset). Nincs garancia. Zsolttal most olyan tragédia történt, ami, azt gondolom, hogy évtizedenként egy sajnos előfordul és megtörténik.”
Hangsúlyozta, hogy „nagyon komoly személyiséget, egy nagyon komoly egyéniséget, egy értékes sportembert veszítettünk el itt ma”, és hozzátette, a versenyzőtársaknak egyértelmű volt, hogy egy ilyen baleset után nem folytatódik a viadal. „Számunkra ez teljesen evidencia. Azt gondolom, abban a pillanatban, ahogy híre ment, mi történt Zsoltival, mindenki levette a bukósisakot és lekapcsolta a motort. Egy ilyen helyzetben, egy ilyen szituációban, egy ilyen veszteség mellett, én azt gondolom, hogy nem lehet tovább versenyezni” – mondta.

Forrás: MTI / Címlapképünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top