nlc.hu
Aktuális

Koronavírusos magyar sportolók

Terjed a vírus: egyre több a magyar koronavírusos sportoló

Magyar futballisták, hokisok és vízilabdások is elkapták a koronavírust, ezért zajlanak a tesztelések, zárnak be sportközpontok és maradnak el meccsek, illetve tolódnak bajnokságok.
Hajós Alfréd Uszoda - Fotó: MTI

Vasárnap este elmaradt a Puskás Akadémia Budapest Honvéd futballmecs, helyette más viadalt közvetített a közmédia sportcsatornája. Az RTL Klub Híradója úgy értesült, hogy a Felcsút több focistája is megfertőződött koronavírussal.

Pénteken Debrecen hokicsapata csapott össze az Újpesttel, a vasárnapi visszavágót azonban lefújták, miután kiderült, hogy az UTE egyik játékosa koronavírusos. Ezek után a hétfői napon a debreceni játékosokat is szűrik koronavírusra. Debrecenben, ahol a pénteki meccset tartották, a jégcsarnokban egy komolyabb fertőtlenítést végeztek, miközben az újpesti jégcsarnokot lezárták Budapesten. Az érintett kontakt személyeinek kutatása is elkezdődött. Több mérkőzést is elnapolnak a közeljövőben.

A Hajós Alfréd Uszodát is be kellett zárni egy időre: csütörtökön fertőtlenítették a teljes épületet, mert a Ferencváros felnőtt férfi vízilabda csapatában négy pozitív koronavírus-teszteredményt is kaptak. A magyar felnőtt vízilabda kupa helyosztóit és elődöntői is kénytelenek eltolni. A debreceni és az egri pólósoknál pedig egy-egy vízilabdás tesztje mutatott pozitív eredményt. Az UVSE játékosai közül hárman fertőződtek meg koronavírussal – derült ki mindez az RTL Klub Híradó összeállításából. 

Itthon az aktuális hétfő reggeli hivatalos helyzetjelenés szerint 30 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést: ezzel 4946 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 608 fő, 3630-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 708 fő. Az aktív fertőzöttek 32%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 43%-a budapesti. 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. 

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Akinek tünetei vannak, továbbra se menjen közösségbe!

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie – figyelmeztet a koronavirus.gov.hu

Már 21 394 639 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 770 112, a gyógyultaké pedig 13 386 124 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban még 21 083 098 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 763 323, a gyógyultaké pedig 13 206 284 volt. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 5 360 277 fertőzött volt eddig, 169 475-en haltak meg és 1 818 527-en gyógyultak meg – ezt már a hivatalos kormányzati koronavírus oldal írja a nemzetközi adatokról. 

Még több hazai koronavírus aktualitás az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top