Aktuális

A WHO szerint eddig tarthat a koronavírus-járvány

Elmondta prognózisát az Egészségügyi Világszervezet.
koronavírus

A WHO abban reménykedik, hogy a koronavírus-járvány rövidebb lesz, mint az 1918-as spanyolnátha, nem tart két évig, ha a világ összefog és sikerült kifejleszteni a védőoltást – közölte a szervezet főigazgatója. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz “emberölésnek” minősítette a védőeszközökkel kapcsolatos korrupciót, mivel azok hiányában az egészségügyi dolgozók és az általuk ápolt betegek élete kerül veszélybe.

A SARS-CoV-2 nevű vírus péntek estig világszerte legalább 22 millió 754 ezer 63 embert fertőzött meg, az általa okozott Covid-19-be eddig 794 ezer 814-en haltak bele és 14 millió 580 ezer 774-en gyógyultak meg.

Globális szinten a világjárvány kissé lassult az elmúlt héten. A legtöbb új fertőzést Indiában (62 900), az Egyesült Államokban (46 700) és Brazíliában jelentették (39 600). A fertőzések száma Etiópiában nő a leggyorsabban (napi 1400 új fertőzött). Európában 15 százalékkal több új fertőzöttet jelentettek, mint az előző héten.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/AP/Miroslav Lelas 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top