nlc.hu
Aktuális

Krokodil Frankfurtnál

Újabb krokodil bukkant fel Németországban, most Frankfurtnál láttak egyet

Múlt héten már felbukkant egy krokodil Németországban, most egy másikat láttak Frankfurt közelében.
Krokodil

Krokodilt láttak Frankfurt közelében egy folyónál – közölték a helyi hatóságok kedden. Az egyméteres fiatal hüllőt Ortenberg vízpartján látta meg egy helybeli, aki értesítette a hatóságokat.

Az illetékesek figyelmeztették az állattartókat, hogy ügyeljenek baromfijaikra és a környékbeli kutyatulajdonosokat is óvatosságra intették. Kiemelték ugyanakkor, hogy az állat emberre nem veszélyes. A jelentésből nem derült ki, hogyan került a krokodil Németország közepére.

A rendőrség és a helyi illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy jelentsék, ha újból feltűnik a krokodil és biztonságos távolságból igyekezzenek szemmel tartani, amíg segítség érkezik. Egy helyi lakos a múlt héten fotót készített a krokodilról, ez alapján egy zoológus megerősítette állítását.

Közben Szász-Anhalt tartomány déli részén a hétvégére fürdési tilalmat rendeltek el, mivel egy krokodilt láttak az Unstrut folyóban. A szakemberek szerint a krokodil azóta akár Hamburgig is eljuthatott.

Ezt a krokodilészlelést nem hozták összefüggésbe az ortenbergi esettel.

(MTI)

Balul elsült találkozások krokodilokkal:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top