nlc.hu
Aktuális

Zente

Rengeteget fejlődött Zente, az SMA-s kisfiú! – videó

Már a saját kis lábain lépeget, amire tavaly ilyenkor még semmi esélye nem lett volna Zentének.

Már önállóan is tesz lépéseket Zente, a gerincvelői izomsorvadással született bükkösdi kisfiú, aki tavaly októberben kapott génterápiás kezelést, amire gyűjtéssel adták össze a 700 millió forintot.

Áll és sétál Zente, az SMA-s kisfiú

Zente. Fotó: rtl.hu

„Hatalmas boldogság fázisában van, mert Zente remekül áll és elkezdtünk lépegetni is” – mondja Zente anyukája a Fókusz riportjában. Hihetetlen akaraterővel dolgozik a kisfiú a sikerért.

Zente állapotát édesanyja rendszeresen dokumentálja a közösségi oldalán. Az SMA-val kezelt kisfiú már biciklizik, járni és úszni tanul, sőt csajozik is. A legutóbbi videóból pedig kiderül, hogy már zongorázik és cukin énekel.

A koronavírus miatt nem Zente és családja mozdulhattak ki otthonról. Ezért csak a múlt júliusban, 8 hónap után indulhatott újra Zente gyógytornája a pécsi Borsóház terápiás központban.

 

Prof. Dr. Molnár Mária Judit a riportban elmondta, a Zolgesma, amelyet Zente is kapott, ritka gyógyszer, és azért annyira drága, mert az emberi életet kell beárazni. A korábbi kezelés azonban még ennél is drágább volt, egy éves terápia 200-250 millió forintba került, és egy életen át rendszeresen kezelni kellett a betegeket.

További híreink Zentéről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top