nlc.hu
Aktuális

Koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Koronavírus: meghalt 8 beteg, 581 új fertőzött

9653-ra nőtt az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt 8 krónikus beteg.
Koronavírusteszt

581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon.

  • Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 654 fő.
  • 4153-an már meggyógyultak.
  • Az aktív fertőzöttek száma 9653 fő. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.
  • 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Sorra dőlnek meg a rekordok

Augusztus vége óta kisebb visszaesésekkel, de folyamatosan, meredeken emelkedik az egy nap alatt beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A 24 órás adatok sokkal magasabbak, mint tavasszal voltak. Szinte napról napra dőlnek meg a rekordok, az eddigi csúcs szeptember 13-án volt 916 új fertőzöttel. Most még elsősorban a fiatalok körében terjed a vírus, de a szakértők figyelmeztetnek: hetek kérdése, és átterjed a betegség az idősekre, és akkor a halálozás is meg fog ugrani.

Tartsd be az óvintézkedéseket!

Ahogy az adatok is mutatják, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. Ezért nagyon fontos, hogy betartsuk az óvintézkedéseket! Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön viseljünk maszkot, a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak.

Tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Ők fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

(Kiemelt kép: Getty Images)

További cikkek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top