nlc.hu
Aktuális

Veresegyházi Medveotthon

Veszélyben a Veresegyházi Medveotthon: jogilag gazdátlanok lettek az állatok

Az önkormányzat nem akar szerződést hosszabbítani a parkot eddig üzemeltető Kft.-vel.

Jogilag gazdátlanok lettek a Veresegyházi Medveotthon  állatai. A menhelyként indult, majd sikertörténetté lett Medveotthon jogilag most gazdátlan: az üzemeltető szerződése lejárt, az önkormányzat nem akar hosszabbítani – írja a Blikk.hu.

Bajban vannak a Veresegyházi Medvepark állatai

Veresegyházi Medveotthon Hivatalos Facebook

Kuli Bálint, a parkot üzemeltető cég, A Veresegyház Medveotthon Kft. vezetője, a Medveotthon igazgatója nem adta át a kulcsokat és a dokumentumokat a polgármesternek. Az önkormányzatnak ugyanis nincs engedélye a veszélyes állatok tartására, ahogy szakembere sem. A gondozók – jelenleg 8 gondozó van a parkban – azt mondták, nem maradnak, ha a kft., amelynek az alkalmazásában állnak, megy. 

Kuli Bálintnak a medveotthon szívügye volt, éjjel-nappal itt dolgozott, hogy a menhelyből egy olyan szabadidős parkot hozzon létre, mint amivé mára a Veresegyházi Medveotthon vált.

A kft. évi 70 milliót kapott eddig az önkormányzattól az üzemeltetéshez, ezt a pénzt azonban ki kellett még egészíteni a látogatók jegyvásárlásából származó bevételekkel, illetve volt olyan beszállító, aki ingyen adott takarmányt.

Kuli Bálinték a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordultak, de a vizsgálat és a döntés hónapokat vehet igénybe. Addig az igazgató maga próbálja finanszírozni a park fenntartását. A polgármester szerint ez jogszabályellenes, a medveotthon üzemeltetője szerint meg az jogszabályellenes, hogy Pásztor Béláék a megfelelő engedélyek nélkül akarják üzemeltetni a parkot, írja a lap.

Bár a polgármester azt állítja, hogy Kuli Bálint rég tudta, hogy szerződése lejár, a cégvezető szerint ők csak szeptember 7-én tudták meg, hogy az önkormányzat nem hosszabbít velük. Úgy tűnik most, hogy szeptember 15-e az utolsó napjuk a medveotthonban.

Még több a medveparkról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top