nlc.hu
Aktuális

Nyelvtanárok típusai

Neked melyik nyelvtanártípus jön be?

A tanár személyisége nagyban meghatározza, mennyire lesz sikeres a nyelvtanulás. Ezekkel a tanártípusokkal találkozhatsz, ha idegen nyelvet tanulsz.
Nyelvtanár

A nyelvtanulás során nagyon meghatározó, hogy milyen a tanár személyisége. Van, aki miatt beleszeretünk egy nyelvbe, mások miatt megutáljuk.

Ha frusztrál a tanár stílusa, nem haladsz, nem érted, mi történik, és alig várod, hogy vége legyen az órának, ne várd azt, hogy megszokod. Inkább keress másik tanárt.

A hatékony nyelvtanulással foglalkozó Lehet másképp! blog szerzője sok tanárt „elfogyasztott” már, és összeszedte, milyen tanártípusokkal lehet találkozni a nyelvtanulás során. Neked melyik a kedvenced?

1. A laza

Nem biztos, hogy tanárnak készült, de valamilyen úton-módon jól beszéli a nyelvet (lehet anyanyelvi). Kreatív, minden érdekli, akár dalokat is bevisz az órára, többnyire rögtönöz, a tankönyvet nem használja, csak ha kéred. Nincs házi feladat vagy ő maga sem emlékszik, hogy mit adott fel. Szereti a kötetlenül beszélgetős feladatokat. Neki nem okoznak fejfájást a „problémás” diákok.

2. A lelkes

Nem anyanyelvi, de sokat járt vagy tanult külföldön, rajong az ország kultúrájáért, eseményeiért, ismeri az aktuális társadalmi problémáit, és nem utolsósorban anyanyelvi szinten beszél, könnyen teremt kapcsolatot a tanítványaival és jól magyaráz.

3. Az unalmas

Az órája monoton, nincsenek ötletei, csak egy nyelvkönyvhöz és a nyelvtanhoz ragaszkodik, csak a saját érdekei a fontosak, rád nem figyel.

Ha kíváncsi vagy, milyen a félénk, a kedves, a szigorú és a kegyetlen nyelvtanár, olvasd el a Lehet másképp! blog posztját.

Még több cikk a nyelvtanulásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top