Aktuális

Lengyelország szombattól piros besorolású járványövezet lesz

Lassítani próbálják a koronavírus-járványt, ezért két hétre bezárnak az éttermek és a szanatóriumok.
Koronavírus

Azok után, hogy korábban országszerte kötelező lett a szájmaszk köztéri viselése, és egyes  zónákban már korlátozták a bolti vásárlók számát, valamint felfüggesztették az edzőtermek és uszodák működését, szombattól tovább szigorodnak a lengyel járványügyi intézkedések. Ezt Mateusz Morawiecki kormányfő jelentette be sajtóértekezletén.

A szigorítás értelmében szombattól az egész országot a legveszélyeztetettebb kategóriát jelentő, piros besorolású járványövezetnek nyilvánítják. Két hétre bezárnak az éttermek és a szanatóriumok, emellett korlátozzák a kiskorúak kültéri mozgását és betiltják az öt főnél nagyobb gyülekezéseket. is. Morawiecki azt reméli az intézkedésektől, hogy ezek révén 10-14 napon belül le tudják lassítani a járványt. Amennyiben nem járnak sikerrel, úgy további szigorításokra lesz szükség, melyek között a kormányfő a mélyreható gazdasági zárlatot, valamint a határzárat is említette.

A szigorításra egyébként azért van szükség, mert a 38 millió lakosú Lengyelországban egyetlen nap alatt 13632 fertőzöttet regisztráltak: többet, mint eddig bármikor a koronavírus-járvány kitörése óta. A lengyel intenzív osztályokon 851 beteg van lélegeztetőgépen, miközben egy nap alatt 153-an meghaltak. Közülük 137 embernek volt valamilyen krónikus alapbetegsége is.

Tudj meg még többet arról, hogyan kezelik a szomszédos országokban a koronavírus-járványt: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top