Család

Végre kiderült, kiknél maradnak meg legtovább a koronavírus tünetei

Azt kell mondanunk, az életkornak és a nemnek is köze van a betegség lefolyásához.
Koronavírusteszt

Egészen mostanáig kész rejtély volt – még maguknak a tudósoknak is –, hogy kinél mennyi ideig tart az új típusú koronavírus okozta betegség (ami ellen mint kiderült, az arcpajzs teljesen hatástalan), az meg pláne, hogy a gyógyulást követően mennyi ideig maradnak majd meg a tünetek. Ennek azonban vége: a brit Guardian című lap egy egészen friss kutatást idéz, melynek készítői arra jutottak, hogy az életkor mellett a nemnek is köze van a betegség lefolyásához.

A King’s College London kutatói a vizsgálatuk során úgy találták, hogy a Covid-19 által leginkább veszélyeztetett korcsoport az 50-60 év közötti nők. Náluk a legnagyobb az esélye annak, hogy a gyógyulás után is sokáig megmaradjanak a tünetek.

Miután a brit kutatók 4182, a betegségen átesett ember adatait elemezték, rájöttek, hogy a 60 év alatti nőknek kétszer annyi esélyük van hosszú, elhúzódó betegségre, mint a velük egyidős férfiaknak. Megjegyezték azt is, hogy az arányok és az esélyek nagyjából az autoimmun betegségekkel egyeznek meg.

Olvass még többet az elhúzódó koronavírus-betegségről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top