nlc.hu
Egészség

Koronavírus szövődményei

A koronavírus hosszantartó egészségkárosodást okozhat az egészséges szervezetben is

New York-i orvosok például boncolás közben azt találták, hogy a koronavírusban elhunyt betegek egész testében vérrögök alakultak ki.

Az egész testet károsíthatja a koronavírus – erre jutottak olasz és amerikai orvosok. Több egykori betegnél veseelégtelenséget, stroke-ot és infarktust diagnosztizáltak – hangzott el az RTL Híradójának riportjában. Az orvosok ezért attól tartanak, hogy a koronavírus hosszan tartó egészségkárosodást is okozhat. Ami nem csak a veszélyeztetett korcsoportba tartozókat érintheti, hanem azokat is, akik tünetmentesen, vagy enyhe lefolyással vészelték át a betegséget.

Súlyos szövődményekkel járhat a koronavírus az egészséges embereknél is.

(Fotó: Unsplash)

A riportban feltűnik egy 65 éves olasz férfi is, aki ugyan már négy hónapja meggyógyult, azóta is nehezen kap levegőt, gyakran lesz rosszul. Az orvosok szerint nemcsak a tüdőt, az egész testet is károsíthatja. New York-i orvosok például boncolás közben azt találták, hogy 

a koronavírusban elhunyt betegek egész testében vérrögök alakultak ki.

 

A tudósok attól tartanak, hogy lesznek olyanok, akik soha nem épülnek fel teljesen.

Az sem túl jó hír, hogy londoni tudósok arra jutottak, zok akik felépültek a betegségből, csak néhány hónapra szereztek védettséget, ugyanis három hónap után antitestjeik száma jelentősen csökkent. Ezért könnyen lehet, hogy egy védőoltás nem ad hosszú távú védettséget, ráadásul egyenlőtlenül fogják elosztani.

Legfrissebb híreink a vírusról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top