nlc.hu
Aktuális

Kritikus betegtájékoztatás

“Kritikus az állapota, de nem kell ilyen sűrűn telefonálni” – ezt mondta egy főorvos egy nőnek, akinek a férje élet-halál között lélegeztetőgépen van

Sírva panaszkodott a nő, hogy nem kapnak megfelelő felvilágosítást a kórháztól.
koronavírus

Kritikus az állapota, de nem kell ilyen sűrűn telefonálni” – állítása szerint ezt mondta az RTL Híradó egyik nézőjének az egyik vidéki kórház főorvosa. A nő 45 éves párja koronavírusos, élet-halál között lélegeztetőgépen van.

Az asszony sírva panaszkodott a tévécsatornának, hogy szerinte nem kapnak megfelelő felvilágosítást. Elmondása szerint a férje 4. napja van gépre kötve, de a család nem sokat tud az állapotáról. A nő szerint annyi biztos, hogy a férje veséje leállt és dialízist is kap.

Egy intenzív osztályon dolgozó orvos véleményére is kíváncsi volt az RTL Híradó. Késmárky András azt mondja, munka közben nem lehet csak úgy megfogni egy telefont: “Amit beöltözve használunk, ugyanúgy fertőtleníteni kell. Vagy fertőtlenítőszerrel, vagy ózonozással, ami 15-30 perc szokott lenni“. Ehhez viszont sokszor nincsenek elegen. “Ha van egy szakápolónk, egy kiképzett nővérünk, akkor őt nem a telefon végére fogjuk állítani, hanem a betegágy mellé, hogy segítsen” – tette hozzá.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top