Aktuális

Letöltendő börtönbüntetést kapott egy állatkínzó

Csákánnyal vert agyon egy állatot, egy évre ítélték.
Januárig biztosan börtönbe marad Joób Márton

Egy év börtönbüntetésre ítélte a Gyulai Járásbíróság azt a férfit, aki 2019. szeptember 23-án a Kötegyánban csákánnyal agyonütött egy nagytestű kutyát – írja a Magyar Narancs.

Az állatkínzás mellett lopás is volt a férfi rovásán, ezért a büntetőperben az 1 év börtönbüntetés mellett 2 év közügyektől eltiltásra ítélték. Az előzetes letartóztatásban töltött időt beszámítják a büntetésbe, emellett 150 ezer forint bűnügyi költség megtérítésére és a kutya gazdája polgári jogi igényeinek megtérítésére kötelezte a bíróság a férfit.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2019. szeptember 23-án este bódító hatású szereket fogyasztott, amitől hallucinációi lettek. Mivel az esti órákban az udvaron nem találta a nevelt gyermekeit és a szemben lévő szomszéd udvarán ugattak a kutyák, a bódító szerek hatására azt gondolta, hogy a gyerekeket akarják az állatok megtámadni.

A szerencsétlen American XL Bully fajtájú kutya természete nyugodt volt, ez tette lehetővé a támadónak, hogy két célzott ütést is mérjen rá.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top