nlc.hu
Aktuális

32 ezer munkavállalót bocsát el Disney

Több mint 30 ezer munkavállalóját bocsátja el a Disney

A koronavírus-járvány miatt kevés volt a látogató a vidámparkokban, ezért hozták meg a döntést a leépítésről.

2021 első felében 32 ezer embert bocsát el világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari cége, a Disney. A vállalat elsősorban a Disneyland és Disneyworld vidámparkokban dolgozó alkalmazottaktól válik meg, írja a Reuters alapján a 444.

Szeptemberben még arról volt szó, hogy 28 ezer munkavállalónak mondanak fel, de a járványügyi helyzet nem javult, ezért van szükség komolyabb megszorításokra. 

A pandémia miatt zárva van a kaliforniai, valamint a párizsi vidámpark, igaz, utóbbi egy ideig nyitva tarthatott, de Franciaországban ismét szigorítottak a koronavírus-járvány miatt. A  floridai, valamint a shanghaji, hongkongi és tokiói vidámpark pedig jelenleg is látogatható.

Disneyland

Látogatók az újranyitott Disneyland vidámparkban a Párizs melletti Marne-la-Vallée-ban 2020. július 15-én. Az Európa egyik legfőbb turisztikai célpontjának számító Disneyland március 15-én zárt be a koronavírus-járvány miatt (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Még több hír a Disney-ről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top