nlc.hu
Aktuális

Időjárás november végén

Havazást, hószállingózást ígér a meteorológia

Semmi meglepő az időjárásban, jön a tél: hát, hideg lesz.

Vasárnap a keleti országrészben túlnyomóan borult időre van kilátás, míg nyugatabbra már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Havazás, hószállingózás, hózápor legnagyobb eséllyel az északkeleti, keleti megyékben várható, másutt csak elvétve fordulhat elő. Az északkeleti megyékben megmaradó hóréteg is kialakulhat. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. Késő estére -5 és 0 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a kiderul.hu.

Havazást, hószállingózást ígér a meteorológiaHétfőn a Dunától keletre borult, párás idő valószínű, de napközben nyugat felé terjeszkedik a rétegfelhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de hószállingózás előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

December elsején, kedden döntően borult, párás idő valószínű, de a Dunántúlon makacsabb ködfoltok is lehetnek. Érdemi csapadék nem lesz, de hószállingózás előfordulhat. A déli szél csak a Kisalföldön élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délutánig nem várható csapadék. Késő délutántól, estétől azonban délnyugat felől havazás kezdődhet, de a déli megyékben eleinte havas eső is eshet. Az északkeleti szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Nehezen viseled a hideget? Vannak, akik a forralt borra esküsznek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top