nlc.hu
Aktuális

Kiderült, milyen idő várható karácsonykor!

Kiderült, milyen idő lesz karácsonykor!

Az előrejelzés szerint a héten már többször is havazni fog. Vajon karácsonykor is?
A hétvégén már havazhat

December első hetében többször is várható majd havazás a Kárpát-medence térségében – írja a 24.hu az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésére hivatkozva. Eszerint hétfőn, november utolsó napján még elő-előfordulhat némi napsütés (főleg a Dunántúlon) délkeleten, keleten több lesz a felhő, és itt helyenként havazás is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben 0 és plusz 5 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Ami a folytatást illeti, a meteorológiai tél első napján, kedden nagyrészt borult és hideg idő lesz. Számottevő csapadék nem várható, de helyenként előfordulhat némi hószállingózás. Szerdán ismét számíthatunk több-kevesebb napsütésre, aztán késő délutántól, estétől délnyugat felől havazás kezdődhet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul.

Mindeközben a met.hu közzétette a 2020-as év utolsó négy hetére vonatkozó, úgynevezett „várható európai hőmérsékleti és csapadék anomáliát”, ami heti bontásban megmutatja, milyen eltérések várhatóak a 20 éves európai modellklímától – szúrta ki a 444.hu. Eszerint az előrejelzés szerint noha a jövő hét még az átlagnál hidegebb lesz, a következő három langyosabb időt hoz majd az átlagosnál.

Miközben karácsony előtti héten az évszakhoz képest kifejezetten meleg idő ígérkezik, a karácsonyi héten is melegebb lesz a megszokottnál.

Szereted a havazást? Itt van néhány csodás képsorozat hófödte tájakról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top