nlc.hu
Aktuális

Második hullám tetőzése

Kiderült, mikor tetőzhet a járvány második hulláma Magyarországon

A Washingtoni Egyetem algoritmusa jó hírekkel szolgált a második hullám tetőzését illetően.

Októberben ugyanez a Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési ési –értékelési Intézet még egészen siralmas képet festett a koronavírus-járvány magyarországi jövőképéről – írja a Magyar Hangra hivatkozva a Telex. A lap emlékeztet október 2-án 1322 új magyar fertőzöttet azonosítottak, miközben 17 ember vesztette életét a vírus miatt.

Ezeket a számokat akkor még sokan úgy értelmezték, hogy a második hullám szelídebb lesz az elsőnél is, ám a szakemberek már akkor figyelmeztettek rá, ahogy az idősebbeket is eléri a vírus, megugranak az adatok. A seattle-i intézet algoritmusa ezeket az előrejelzéseket erősítette meg: december elejére például napi 200 új halálesetet jósoltak, túlbecsülték azonban a szükséges lélegeztetőgépek számát.

Noha az algoritmus az októberi adatok alapján még november végére tette a tetőzést (számolva azzal, hogy az ország vezetése szigorításokat eszközöl majd az esetszámok növekedését látva, amire végül november közepéig kellett várni), az algoritmus most azt jósolja, ha továbbra is így haladunk, mostanában érjük majd el a tetőzést a napi új fertőzöttek számában.  

Olvass még többet a koronavírus-járvány második hullámáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top