nlc.hu
Aktuális

Leállítják a tanárok koronavírus-tesztelését

Máris leállítják a tanárok koronavírus-tesztelését

A jövő héttől nem folytatódik a pedagógusok tömeges tesztelése.
Koronavírus-teszt a tanárok között

Leállítják a tanárok koronavírus-tesztelését – derült ki abból a levélből, amelyet a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott küldött a megye oktatási intézményeinek, és amit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hozott nyilvánosságra.

Az RTL Híradónak az PDSZ képviselője azt mondta: az ország több részéből megerősítették, hogy a jövő héttől elmarad a pedagógusok tömeges tesztelése. Az érdekképviselet nem tudja, mi lehet a döntés oka.

A kormány korábban azt ígérte: hetente tesztelik majd a pedagógusokat országszerte. A miniszterelnökség szombaton azt közölte: az operatív törzs később dönt arról, hogy folytatódnak-e a tesztelések.

A múlt héten lezajlott országos koronavírus-tesztelésben az egészségügyi és szociális intézmények dolgozói mellett a pedagógusokat is tesztelték. Több mint 95 ezer általános iskolai dolgozót szűrtek, közülük 2170 ember tesztje lett pozitív, ami 2,3 százalékos arány.

(Kiemelt kép: MTI/Vajda János)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top