nlc.hu
Aktuális

Börtön járhat a bérgyilkost fogadó ügyvédnőnek

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az ügyvédnőre, aki álbérgyilkost akart fogadni

Unokatestvére élettársát akarta meggyilkoltatni egy bérgyilkossal az ügyvédnő, aki most börtönbüntetéssel nézhet szembe, sőt négy társára is letöltendő börtönt kért a Fővárosi Főügyészség.

A 47 éves ügyvédnő még 2017-ben döntötte el, hogy meggyilkoltatja az unokatestvére élettársát, mert az unokatestvére kapcsolata addigra nagyon megromlott. A tervét két férfi ismerősével osztotta meg, akiknek azt állította, a bérgyilkost az unokatestvére apja keresi, ő csak neki segít – írja a Telex.

Börtönbe mehet az ügyvédnő (fotó: Pixabay)

Börtönbe mehet az ügyvédnő (fotó: Pixabay)

A két férfi megegyezett abban, hogy találnak egy álbérgyilkost, felveszik a pénzt, de a „munkát” nem végzik el. Az akcióba bevontak két magyar és egy horvát férfit. A megjátszott tárgyalásokra Horvátországba utaztak, ahol horvát társuk egy szerb bérgyilkos főnökének adta ki magát. Az egyik magyar férfi pedig azt hitette el magáról, hogy ő a bérgyilkos. A 70 ezer eurós árból 15 ezret előlegként kellett volna megfizetnie az ügyvédnőnek. Megegyeztek, de az előleg kifizetését csak későbbre ígérte. A csalók hangfelvételen rögzítették a találkozó részleteit. A hangfelvétellel később az ügyvédnőt kezdték zsarolni azzal, hogyha nem fizet, értesítik az unokatestvére élettársát. Mivel nem fizetett, ez így is történt: az unokatestvér élettársától 3500 eurót csaltak ki, ám a hangfelvételt végül nem adták neki át. A nőt emberölés előkészítésének bűntette, a férfiakat nagyobb kárt okozó csalás miatt állítják bíróság elé. A nőre és négy büntetett előéletű elkövetőre letöltendő börtönbüntetést, míg az egyik büntetlen előéletű elkövetőre felfüggesztett szabadságvesztést kért, a csalással vádolt személyek esetében pedig pénzbüntetést is javasolt.

Bérgyilkosok hajmeresztő történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top