nlc.hu
Aktuális

Az év embere: Kamala Harris és Joe Biden

Az év embere: Kamala Harris és Joe Biden

A Time magazin szerint.
Az év embere: Joe Biden és Kamala Harris

Az amerikai Time magazin a 78 éves Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet és 56 éves alelnökjelöltjét, Kamala Harrist választotta az év emberének – jelentették be az NBC amerikai hírtelevízió műsorában csütörtök este.

A Time 1927 óta minden évben megnevezi, hogy erényei vagy a politikára és a társadalomra gyakorolt befolyása miatt kit tart a legfontosabb, leginkább figyelemre méltó személyiségnek. 2016-ban Donald Trump volt az év embere, miután győzelmet aratott az elnökválasztáson.

Nem ez az első alkalom, hogy nem egy, hanem több ember kapja a címet. Korábban az év embere lett többek között Richard Nixon és Harry Kissinger (1972), Bill és Melinda Gates, valamint Bono (2005) és a magyar szabadságharcosok is (1956).

  • „Az év oltalmazói” díját dr. Anthony Fauci, az USA legfőbb járványügyi szakértője és a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók, valamint a feketékkel szembeni diszkrimináció ellen küzdő aktivisták kapták.
  • Az év sportolója LeBron James, a Los Angeles Lakers kosárlabdázója, az év előadója pedig a BTS nevű dél-koreai fiúbanda lett.
  • Két aktivistát is kiemeltek: Assa Traorét, akinek a testvére George Floydéhoz hasonló körülmények között halt meg 2016-ban Párizsban, és  Porche Bennett-Bey-t, aki szeptemberben szembesítette Bident a feketék valóságával.

Fotó: Instagram

(CNN)

Egyéb kedvencek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top