nlc.hu
Aktuális

Győrben gyártott Audikat hívtak vissza

Győrben gyártott Audikat hívtak vissza a fékpedál hibája miatt

2020-as modellgyártású Audi Q3-sokat hívtak vissza balesetveszély miatt. Győrben gyártott autókról van szó, de szerencsére nem sok autót érint az eset.

A Q3-as gépkocsikat az észak-amerikai piacra szánták, a hibájuk pedig az volt, hogy a fékpedálnak a lábbal érintkező tányér része akár le is törhet egy vészfékezés során. A pedálokat egy külsős beszállító gyártotta az Audi részére. A hiba oka, hogy gyengén lett odaragasztva a pedál szárához – írja a Blikk.

Egy Audi Q3-as - részlet (fotó: Pixabay)

Egy Audi Q3-as – részlet (Fotó: Pixabay)

A fékrendszer amúgy a törés után is használható marad, de a törött pedálról már könnyedén lecsúszhat a sofőr lába, ami rendkívüli balesetveszélyt hordoz magában. A visszahívott autók idén júliusban és augusztusban készültek Győrben, és mindössze 313 autót érint a probléma. A pedálcseréket 2021 januárjában kezdik meg az észak-amerikai Audi-márkakereskedések. Az eset óta az Audi fékpedálokat gyártó partnere jelentősen szigorította a minőségellenőrzését.

További autós írásaink az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top