Aktuális

Koronavírus-fertőzött a győri Audi egyik munkatársa

Az eredményről még június végén értesítették a győri gyárat.

Pozitív lett a győri Audi-gyár egyik dolgozójának a koronavírus-tesztje – közölte az Audi Hungaria Zrt. az Index kérdésére válaszolva. A cég információi szerint a teszt eredményéről még június 27-én kaptak tájékoztatást. 

„Tudomásunk szerint munkatársunk tünet- és panaszmentes, jelenleg a hatóság által elrendelt otthoni karanténban van” – áll a cég által a laphoz eljuttatott állásfoglalásban. „A kontaktkutatást a hatóság a járványügyi eljárásrendnek megfelelően elvégezte. A járványügyi hatóság hivatalból karantént további munkatársaknak nem tartott szükségesnek. Nincs tudomásunk más fertőzött kollégáról.” 

Koronavírus-fertőzött a győri Audi-gyár egyik dolgozója

A győri Audi-gyárban nem tudnak további koronavírus-fertőzésről (Fotó: Audi)

Bár Magyarországon a koronavírus első hullámát követően enyhítettek a járványügyi intézkedéseken, nem kizárt, hogy akár napokon belül újabb szigorításra kerülhet sor, ha a helyzet úgy kívánja. A covid-19-járvány eközben a világ más részein továbbra is terjed, az Egyesült Államokban például a napokban már több mint hárommillió fertőzöttet azonosítottak és naponta dőlnek meg az új fertőzési rekordok is. 

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője korábban azt mondta, elképzelhető, hogy a koronavírus-járvány második hulláma már akár a nyár folyamán megérkezhet.

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top