nlc.hu
Aktuális

Merkely Béla a külföldi nyaralasról

Merkely Béla elmondta, miért ne utazzunk külföldre

A biztonságosnak hitt Horvátországban arányosan már most több a regisztrált fertőzött, mint nálunk volt a járvány csúcsán.

Európában egyetlen nap alatt 16 ezerrel nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Európában, sokukat a szomszédos országokban regisztrálták. Világszerte pedig csak tegnap 212 ezer embernél mutatták ki a fertőzést, ami új rekord.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint aggasztó, hogy a szomszédos országokban – köztük a biztonságosnak hitt Horvátországban – lakosságarányosan már most jóval több a regisztrált fertőzött, mint nálunk volt a járvány csúcspontján – számolt be az RTL Híradó.

Turisták a horvátországi Rovinjban

Turisták szelfiznek a horvátországi RovinjbanT 2020. július 4-én. (Fotó: Denis LOVROVIC / AFP)

A rektor szerint ha nagy számban utaznak a magyarok külföldre, megugorhat a hazai esetszám. Még ha nem is alakul ki második járványhullám, kisebb gócok lehetnek. Merkely Béla azt javasolja, hogy aki teheti, ne utazzon külföldre, aki mégis, az teszteltesse magát, ha hazaért.

Egy magyar férfi néhány napja érkezett haza a horvátországi Vir szigetről, és azt mondja, ott egyelőre kevés a turista, de folyamatosan találkozik magyarokkal. Maszkot csak a bolti pénztárosok hordanak, rajtuk kívül szinte senki, bárokban, éttermekben sem.

Egy rovinji magyar szálláskiadó arról számolt be, hogy egyre több a turista, júliusban már sok a magyar vendég, augusztusban pedig teltház várható.

Még több jó tanács Merkely Bélától: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top