Aktuális

Merkely Béla elárulta, mikor jön a második hullám

Várhatóan még nem készül el a vakcina addigra.

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla egy online konferencián mondta el, hogy, bár Magyarország a környező országokhoz képest biztonságosnak mondható a koronavírus tekintetében, a régióban felbukkanó egyre több pozitív eset miatt valószínűsíthető, hogy novemberre megérkezhet hozzánk is a második hullám – írja az Infostart.

A lap szerint Merkely Béla úgy vélekedett, hogy felesleges lenne a tömeges tesztelés bevezetése, mert az sem derítene fényt több igazolt esetre, ehelyett inkább az idősotthonokban lenne szükség folyamatos és szoros megfigyelésre, illetve az ott dolgozók intenzív szűrésére.

A konferencián beszámoltak a négy orvosi egyetem és a KSH bevonásával végzett átfertőzöttségi felmérésről is: eszerint 10 602 emberen összesen 8276 úgynevezett PCR-tesztet végeztek el és mindössze 2 pozitív esetet találtak. A statisztikai adatokból Merkely Béla szerint arra lehet következtetni, hogy a Magyarországon a koronavírus 22-92 ezer embert érintett. A május 4-i újranyitás óta 154 pozitív esetet szűrtek ki.

Dr. Merkely Béla elárulta, mikor jön a koronavírus második hulláma

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A konferencián megszólalt Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa is, aki a koronavírus elleni vakcináról beszélt. A szakember, bár optimistának tartja magát, ennek ellenére nem bízik benne, hogy a védőoltás a második hullám érkezése előtt bevethető lenne.

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top