Aktuális

Merkely Béla elmondta, kiknek ajánlja a koronavírus elleni védőoltást

A Semmelweis Egyetem rektora egy friss interjúban beszélt arról, hogy eddig több mint 50 ezer koronavírus-szűrést végzett a négy hazai orvosképző összesen, ahogy azt is elmondta, hogy ő már novemberre várja a védőoltást, és bizonyos csoportoknak erősen ajánlja.
merkely béla Semmelweis Egyetem rektora

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője hétfőn a Kossuth rádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy ő látja annak esélyét, hogy már novemberre elkészül a koronavírus elleni vakcina. Az oltás, akiknek szerinte erősen ajánlott lesz: 

  • a 65 év felettiek
  • akiket a meglévő betegségeik miatt rizikócsoportba soroltak
  • a kórházi dolgozóknak
  • és az idősotthonok munkatársainak.

Merkely Béla arról is beszélt, hogy eddig összesen 51 ezer koronavírus-szűrést végzett a négy hazai orvosképző összesen, és a maszk viselését zárt térben még mindig hasznosnak tartja, mert még most is nap 20 új koronavírusos esetet számolnak. Továbbá arra a Semmelweis Egyetem rektora külön figyelmeztetett, hogy a koronavírusos betegek tíz százalékát jelentő szuperfertőzők akár százakat is megfertőzhetnek.

Minden hasznos információ és aktualitás a hazai koronavírus-helyzetről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top