Aktuális

Merkely Béla idén nem megy külföldre nyaralni, és azt szeretné, hogy te se menj

Merkely Béla szerint a második hullám a más országokból behurcolt esetekből alakulhat ki, így nem árt az óvatosság.

A Semmelweis Egyetem rektora nagy híve annak, hogy a családjával felkerekedjen, és külföldre utazzon, de idén nem enged a kísértésnek – nyilatkozta az InfoRádiónak. Ugyan az országhatárok már nyitva vannak, és utazhatunk Ukrajnába, Romániába, Németországba, Csehországba, Bulgáriába és akár Szerbiába is, nem árt vigyázni, mert ezekben az országokban növekedik az esetszám, sőt vannak országok, ahol az új esetek száma meghaladja a járvány első szakaszának legmagasabb értékét.

Merkely Béla az idei Semmelweis-nap előestéjén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Merkely Béla az idei Semmelweis-nap előestéjén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Merkely javasolja, hogyha valaki magas rizikófaktorú országból érkezik (legyen magyar vagy külföldi), a biztonság kedvéért jobb, ha átesik egy PCR-vizsgálaton, ugyanis úgy látja, hogy amennyiben lesz nálunk második hullám, az jó eséllyel a külföldről behurcolt esetekből fog kiindulni, ennek ellenére nem gondolja, hogy lenne értelme az országhatárok lezárásának. Ha a veszélyek ellenére valaki mégis külföldre menne vakációzni, Merkely Béla szerint figyeljen a személyi higiéniára és arra, hogy lehetőség szerint ne tartózkodjon zárt térben sok emberrel. A rektor nagy barátja a minél elterjedtebb szűrésnek és tesztelésnek, főképp azok körében, akik gyanakodnak arra, hogy fertőzöttek.

Hogyan nyaraljunk koronavírus-járvány idején?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top