Szabadidő

Koronabiztos megoldást találtak ki szabadtéri koncertekhez

Az elképzelés lehetővé tenné, hogy akár egész családok szórakozzanak biztonságosan.

Amíg el nem készül a koronavírus elleni vakcina, a szabadtéri, tömeges rendezvények sorsa továbbra is kérdéses marad. Bár az enyhítések értelmében most épp lehet 500 fős tömegrendezvényeket tartani, ez hamar megváltozhat, mivel már most látszik, hogy a kórokozó tovább terjed, olyannyira, hogy hamarosan újabb korlátozásokat is bevezethetnek, ha a helyzet úgy alakul. A járvány aránytalanul érinti a koncertező zenészeket, illetve a velük együtt dolgozó roadokat, műszaki embereket és mindenki mást, akik a háttérmunkát végzik egy fellépés vagy például egy nyári fesztivál során. 

A campaignlive.co.uk weboldal számolt most be a Virgin Money és az SSD Concerts ötletéről, amelynek értelmében egy, a fizikai távolságtartást lehetővé tévő szabadtéri arénát hoznának létre egy Newcastle melletti versenypályán. A jelenlegi tervek szerint a 2500 ember biztonságos befogadására kialakított koncerthelyszín most nyár végéig tartana nyitva.

Kitalálták, hogyan lehet biztonságosan koncertre menni koronavírus idején

Koncert korona előtt: Stormzy 2018-ban így lépett fel a Sziget fesztiválon (Fotó: Getty Images)

A Virgin Money Unity Arena látogatóit egymástól elválasztott, úgynevezett „nézői platformok” várják majd, ahol akár egy egész család elfér. Az egyes helyek között minimum két méteres távolság lesz, a látványterv szerint pedig még külön kordonokkal is körbevennék a nézőket, hogy véletlenül se sodrodjanak egymás közelébe. Az ételeket-italokat előzetesen lehet majd megrendelni, a mosdókat pedig egyirányúsított ösvényeken lehet majd megközelíteni.

Az SSD Concerts koncertszervező szerint teljes fesztiválélményt szeretnének nyújtani, élő zenével, DJ-kkel, de családi programokat és stand-up esteket is tartanának. 

Kitalálták, hogyan lehet biztonságosan szabadtéri koncertre menni

A “koronabiztos” koncerteken az egész család biztonságosan szórakozhat (Fotó: Virgin Money)

„Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk az élő zene visszatérésének” – mondta el Helen Page, a Virgin Money marketingvezetője. 

„Nem élhetünk zene nélkül, főleg ezekben az időkben nem, ezért azon kezdtünk gondolkodni, hogyan hozhatnánk el újra az élő zenét az emberkenek, biztonságos és felelősségteljes módon” – tette hozzá Steve Davis, az SSD Concerts ügyvezetője. 

További cikkeink nyári fesztiválokról, koncertekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top