nlc.hu
Aktuális

Digitális oktatás a londoni általános iskolákban

Digitális oktatás Londonban, a diákok nem mehetnek vissza az általános iskolákba

A téli szünet után elvileg visszatérhettek volna a diákok az intézményekbe, de a járvány felülírta a lazítást.

A Telex a BBC-re hivatkozva írja, hogy a korábbi tervek szerint hétfőn ki kellett volna nyitniuk, végül a legtöbb londoni általános iskola zárva marad. A kormányzati döntés több mint egymillió gyereket érint. 

Üresen állnak majd az iskolaépületek / Fotó: Pixabay

Üresen állnak majd az iskolaépületek / Fotó: Pixabay

Nagy-Britanniában ugyan már megkezdődött a koronavírus-elleni védőoltások beadása, de az országban megjelent a vírus egy agresszív mutációja, többek közt ezzel magyarázzák az iskolák bezárását. A Telex megjegyzi, hogy komoly vita és dilemma Angliában is, hogy a járvány közepén mi legyen az iskolák újranyitásával. Míg az oktatási felügyelet szerint nem tesz jót a gyerekek életének, hogy nem járhatnak iskolába, a kormány azt mondja, az iskolák bezárása az utolsó lehetséges megoldás a járvány megállítására. 

A kormány oktatási főfelügyelője szerint ugyanakkor a távoktatás nagyon káros hatással lehet a gyerekekre; voltak, akik elfelejtették, hogyan kell megfogni egy tollat vagy késsel-villával enni.

Digitális oktatás távol Londontól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top