nlc.hu
Aktuális

Megérkezett a tél

Az enyhe tél után kemény fagy, jelentős havazás is jöhet a hétvégén

Egyre fagyosabb időjárásra számíthatunk a héten.

Lassú lehűlés kezdődik a héten, éjjelente akár kemény fagyok is jöhetnek a hétvégén, írja az Időkép. A héten így alakul majd az időjárásunk:

Hétvégén már fagyhat és havazhat is

Fotó: Unsplash

A hétfő felhős lesz, és elszórtan esőre, a melegebb keleti, délkeleti tájakon pedig záporokra is számítani lehet. Délkeleten 10 fok, nyugaton 5 fok körüli értékeket mérhetünk. Kedden egy peremciklon keletre hoz jelentősebb esőt, szerdán pedig újabb csapadékhullámok érnek el bennünket. Ekkor a nyugati határnál és az Északi-középhegységben kellően fagyos lehet a légkör a vegyes halmazállapotú csapadék kialakulásához. Ezeken a tájakon havas esővel, hóval is számolni lehet, a hegycsúcsokon akár jelentős havazás is előfordulhat.

Csütörtökön a többfelé megerősödő északnyugati széllel érkezhet meg a felszín közeli légrétegbe is a több fokkal hidegebb levegő. Péntekre virradó éjjel már mindenhol számíthatunk fagyra, szombat és vasárnap hajnalban pedig már erős fagyokra is készülni lehet. Az Északi-középhegység fagyzugos részein akár -10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Hétvégén napközben sem várható nagy meleg, a legtöbb helyen 5 fok alatti maximumokra van kilátás. Egy közeli mediterrán ciklon is izgalmassá teheti a hétvégét, ami akár jelentős havazást is hozhat.

Így védekezz a hideg ellen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top