nlc.hu
Életmód

Jön a hó

Már csak egy kicsit kell várni, és jön a hóesés

Egyre hűl a levegő, következő hét második felében igazi téliesre fordulhat az időjárás.

A Kiderül előrejelzése szerint csütörtökön már eshet. A hó. 

Vasárnap viszont még többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd előbb a nyugati, később a déli tájakon kezd el szakadozni a felhőzet. A nyugati határvidéken akár tartósabban felhős, párás területek is maradhatnak. Több helyen, majd egyre inkább csak az északkeleti, keleti tájakon várható csapadék, de gyenge, szemerkélő eső máshol sem zárható ki. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. Késő estére többnyire 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn átmeneti felszakadozások mellett nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen várható eső, zápor. Pára-, ködfoltok lehetnek. Kezdetben a keleti, majd az északi szél élénkülhet meg helyenként. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Kedden nyugat, délnyugat felől vékonyodik, szakadozik, késő délutántól, estétől ismét vastagszik a felhőzet. Kezdetben főleg a Tiszántúlon fordul elő több helyen eső, zápor, napközben számottevő csapadék nem valószínű, majd estétől nyugaton, délnyugaton egyre többfelé számítani lehet esőre, havazásra, néhol ónos esőre. Pára-, ködfoltok lehetnek. A nyugati, délnyugati szél több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

Szerdán vastag felhőzóna vonul északkelet felé. Délutántól dél, délnyugat felől átmenetileg vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Többfelé számítani lehet csapadékra: az ország délkeleti felén inkább eső, északnyugati felén főleg havazás valószínű, de helyenként ónos eső is kialakulhat. Pára-, ködfoltok lehetnek. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet a keleti, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között várható, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Csütörtökön általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen számítani lehet hószállingózásra, havazásra, helyenként havas eső, eső is előfordulhat, néhol ónos eső sem kizárt. A nyugati, északnyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős idő várható. Szórványosan valószínű hószállingózás, délkeleten néhol ónos szitálás, szitálás sem kizárt. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat hószállingózás, délkeleten, keleten néhol esetleg szitálás, ónos szitálás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Lesz síelés? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top