Aktuális

Orbán Viktor: Senki ne tervezzen külföldi utazásokat a síszezonban

A kormányfő szerint nehéz telünk lesz, és nem érdemes utazni. Ausztria eközben komoly biztonsági előírásokkal, de készül a síszezonra.

Csütörtökön még azon méláztunk, hogy kiderült, melyik Európa tíz legjobb sípályája, pénteken pedig már azt halljuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök óva int minket attól, hogy a síszezonra külföldi vakációt tervezzünk. 

Obertauern népszerű osztrák síközpont a magyarok körében/ Fotó: Unsplash

Obertauern népszerű osztrák síközpont a magyarok körében (Fotó: Unsplash)

Pénteki Facebook-videójában Orbán Viktor arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt egész Európában nehéz a helyzet, és még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon. Azt is közölte, hogy nehéz időszak jön, de a magyar egészségügy egyelőre állja a sarat. „Bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben. És bízunk a határvédelmet biztosító rendőreinkben is.”

Orbán megjegyzi, hogy szerinte a járvány felszálló ágban marad a következő hónapokban is, és a nehéz őszt még nehezebb tél követi. A miniszterelnök közölte: közeleg a síszezon, sokan tervezik a téli vakációt, de a jelenlegi európai helyzet miatt ő azt javasolja, hogy senki ne tervezzen külföldi utazásokat abban az időszakban.

Az osztrákok komoly óvintézkedéseket hoztak a szezonra. A felvonóknál kötelező lesz a maszkviselet, az aprés ski partikat pedig megtiltották, márpedig ez ott a mindennapok része: 

Amolyan kulturális berögződés: 

Síelés és nlc:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top