Életmód

Ausztria nyugtatja a síelőket, biztonságban lesznek

Az osztrák kancellár szerint a turisták biztonságban lesznek a közelgő téli turisztikai szezonban a koronavírus-járvány ellenére.

Biztonságot ígér a télen Ausztriában síelőknek Sebastian Kurz osztrák kancellár, aki a a Bild című német napilapnak nyilatkozva azt mondta:

Úgy lesz megszervezve a téli turizmus Ausztriában, hogy az biztonságos legyen

Az utazási figyelmeztetéseket ugyanakkor kihívásnak nevezte. Több ország ugyanis figyelmeztetést adott ki Bécsre és más osztrák régiókra a fertőzöttek számának megugrása miatt, ami aggályokat vetett fel Ausztria kulcsfontosságú turisztikai ágazatával kapcsolatban a síelési szezonban.

Az osztrákok igyekeznek mindent megtenni

Az osztrákok igyekeznek mindent megtenni

Az osztrák kormány ezért szigorú maszkviselési kötelezettséget írt elő és korlátozta a magánösszejöveteleket.
    
Dacára annak, hogy a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen márciusban kialakult járványgócban sok turista elkapta a koronavírust, Kurz máshol látja a fertőzésveszélyt. Mint mondta, ez a bulikon, az esküvőkön és családi ünnepeken magasabb, mint a sípályákon vagy a szabadban. Ischglben is az emberek többsége a sípályáktól távoli mulatságokon fertőződött meg.
    
Az osztrák kormány egyébként szeptember végén betiltotta a bulizást a sípályáknál a következő téli szezonban, és 10 főre korlátozta a magánrendezvények résztvevőinek létszámát a koronavírus-fertőzés terjedése elleni fellépés részeként.

Mész idén síelni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top