nlc.hu
Aktuális

A hátukon hoztak le egy túrázót a rendőrök a hegyoldalról

Videón, ahogy a rendőrök a hátukon hoztak le egy túrázót a hegyoldalról

Lábát törte a férfi, ezért kellett a rendőri segítség.
Rendőrök mentenek egy sebesült férfit

A police.hu híre szerint a nő (aki értesítette a rendőrséget) a 35 éves barátjával a Solymár-Pilisvörösvár közötti útvonalon túráztak, amikor a férfi megcsúszott, majd fájlalni kezdte a lábát.

Először nem tűnt komolynak a sérülés, ám egy idő után kénytelenek voltak megállni, mert a férfi egy lépést sem tudott tenni a fájdalmai miatt.

A barátnő ekkor kért segítséget, a rendőrök pedig GPS-koordináták alapján be tudták tájolni, merre is lehetnek. Mivel autóval nem tudtak értük menni, a rendőrök a szolgálati kocsit hátrahagyták, majd gyalog keresték meg a párt.

Mit tegyél, ha eltévedtél kirándulás közben?

2. Gondolkodj!

Pánik helyett próbáld meg végiggondolni, merre jöttél, hol lehetett az a pont, ahol nem azt az utat követted, mint a csoport többi tagja, hol volt a legutolsó olyan pont, amikor biztos voltál a helyzetedben.

3. Figyelj!

És még mindig ne mozdulj. Ha egyedül vagy, tanulmányozd a terepet és próbáld meg összhangba hozni a térképpel, hogy kitaláld, hol lehetsz. Próbáld meg behatárolni a területet, ahol lehetsz!

 

4. Ne indulj el terv nélkül!

A megfigyelések és a lehetséges úttévesztés helyének végiggondolása után gondolj ki egy tervet.

Forrás: Túratervező 

 

Mivel a sebesült nem tudott lábra állni, a rendőrök egymást váltva cipelték az akkor már zsibbadásra és folyamatosan erős fájdalmakra panaszkodó férfit. Ekkor már valószínűsíthető volt a törés. Az egyik rendőr ezután a hátára kapta az akkor már mozgásképtelenné vált sérültet és úgy menetelt visszafelé a kocsihoz, majd váltótársai „gólya viszi a fiát” megoldást választva vitték tovább.

A közel egy kilométeres út után a kórházba vitték a szerencsétlenül járt férfit.

Fotó: YouTube

Még több bravúros mentés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top