nlc.hu
Aktuális

Hószállingózás a Normafán

A Normafán is szállingózott a hó – fotók

A Dunántúlon sokfelé havazott, a főváros pedig egyelőre csak egy kis kóstolót kapott a télből.

Ugyan az igazán nagy, országos havazásra várni kell, de a tél nyomokban már kezdi megmutatni magát, az Időkép oldalán például élőben közvetítik, hogy állunk most a téli csapadékkal. A Normafa Park Facebook-oldalán pedig azt osztotta meg, hogy Budán is volt hószállingózás, és egy vékony lepel telepedett a hegy északi oldalára, írja az ATV.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken éjszaka tovább csökken, de a Dél-Dunántúlon megmaradhat a felhőzet, ott késő estig még előfordulhat néhol kisebb havazás. Emellett a derült területeken (zúzmarás) köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, ami várhatóan szombat napközben helyenként tartósan megmaradhat. Az ország többi részén viszont több órára kisüt a nap.

Szombat délutántól dél felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. A tartósan borult tájakon hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között alakul, de északkeleten és a hófödte, derült tájakon néhol -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0, +5 fok között valószínű, a tartósabban ködös, rétegfelhőzettel borított tájakon alacsonyabb hőmérséklet várható.

A behavazott Normafa Budapesten 2018. november 19-én.

A behavazott Normafa Budapesten 2018. november 19-én. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Hello, hó!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top