nlc.hu
Aktuális

Érettségi 2021-ben

Nem maradnak el idén az érettségik

Bár petíció indult, hogy ne kelljen a digitális oktatásba kényszerült diákoknak idén érettségizniük, a köznevelési államtitkár szerint nincs okuk változtatni.

Nem maradnak el az idei érettségi vizsgák – derült ki az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint hiába indult petíció az idei érettségi ellen, a vitát tavaly már lefolytatták, a vizsgákat pedig biztonságosan le lehet bonyolítani.

Nem tart a kormány az érettségitől (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Nem tart a kormány az érettségitől (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Kiemelte, hogy az írásbeli és szóbeli vizsgákat egyaránt meg kívánják szervezni. Tájékoztatása szerint az érettségi vizsgákra – ahogy a felsőoktatási felvételikre is – a hagyományos február 15-ei időpontig lehet jelentkezni.

Szerinte a tavalyi év bebizonyította, hogy a járványügyi keretek közt is biztonságosan meg lehet rendezni a vizsgákat. Tavasszal csaknem 80 ezer, ősszel pedig további 30 ezer tanuló érettségizett le úgy, hogy sehol sem alakult ki fertőzési góc – mondta a köznevelésért felelős államtitkár.

Az érettségi és a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top