nlc.hu
Aktuális

Felmondott Fullajtár Andrea az SZFE-n

Fullajtár Andrea is felmondott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Újabb oktató távozott az intézményből azt követően, hogy felmerült, eladhatják az SZFE jelenlegi épületeit.

A Katona József Színház színművésze, az SZFE osztályvezető tanára a hvg.hu-hoz is eljuttatta közleményét, mely szerint ő is beadta a felmondását.

A jelenlegi vezetés már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készülnek. Az osztályom féléve megkérdőjelezhetetlen. Mindent dokumentáltam. Akár holnap viszem a papírokat bíróság elé! De ebben a rendszerben tovább nem tudok osztályfőnökként részt venni. A mai nappal felmondok az SZFE-n!

– indokolta döntését Fullajtár Andrea

Pár nappal ezelőtt Szász János filmrendező is úgy döntött, hogy elhagyja az intézményt, nem tanít ott tovább. „Nem szeretném nyilvánosan elemezni, miért. Ha valamit mondanom kell, írja azt, hogy vákuum. Nem tudom ezt jobban elmagyarázni” – nyilatkozta az Indexnek.

Fullajtár Andrea Anna Politkovszkaja szerepében Stefano Massini Az átnevelhetetlen című monodrámájának próbáján a budapesti Katona József Színház Sufni színpadán 2020. február 19-én.

Fullajtár Andrea Anna Politkovszkaja szerepében Stefano Massini Az átnevelhetetlen című monodrámájának próbáján a budapesti Katona József Színház Sufni színpadán 2020. február 19-én (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Még több hír a Színház- és Filmművészeti Egyetemről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top