nlc.hu
Aktuális

Járóka Lívia gyorshajtás miatt állhat a belga bíróság elé

Járóka Lívia gyorshajtás miatt állhat a belga bíróság elé

Járóka valószínűleg hosszú ideig elfelejtette kifizetni a közlekedési kihágás miatt kirótt bírságot, és a szabálysértési ügy bíróságra került.
Járóka Lívia

A Népszava szerint Járóka Lívia mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó indítványról tárgyal pénteken az Európai Parlament jogi bizottságának rendkívüli ülése.

Egy fideszes képviselő megerősítette a lapnak, hogy a belga hatóságok egy „régebbi, már rendezés alatt lévő gyorshajtás” miatt kérték a mentelmi joga felfüggesztését.

Járóka valószínűleg hosszú ideig elfelejtette kifizetni a közlekedési kihágás miatt kirótt bírságot, és a szabálysértési ügy bíróságra került. A parlamenti forrásaira hivatkozva a Népszava azt is írja, hogy a képviselő-testület minden évben viszonylag sok hasonló mentelmi ügyet tárgyal.

A mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó kérelem jóváhagyásáról vagy elutasításáról a plenáris ülés dönt, amelyre tavasz előtt biztosan nem kerül sor.

Járóka Lívia kis megszakítással 2009 óta tagja az Európai Parlamentnek, elsősorban a romákkal kapcsolatos európai politikával foglalkozik, a témában több parlamenti jelentést készített.

Fotó: Járóka Lívia hivatalos Facebook-oldala

Ez is érdekes lehet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top