Aktuális

Autó tetejére erősített szánkóval száguldoztak Budapesten

Az emberek reakcióin röhögnek az életveszélyes trükköt bemutató fiatalok.

Nyaktörő mutatványra szánta el magát néhány fiatal Budapesten a Feneketlen-tó környékén száguldozva. Egyikük menet közben kimászott a kocsi ablakán át, majd felpattant az autó tetejére erősített szánkóra. Az egészet pedig egy másik autóból videózták is – írja a Blikk, és fotókat is közölt az akcióról.

A lap elérte a felvétel szereplőit, akik azt mondták, hogy a mutatványt előtte lezárt magánterületen gyakorolták be.

„Enyém az autó, a haverom pedig kaszkadőrnek tanult. Ez volt az első ilyen, legalábbis szánkóval. Rendszeresen járjuk a belvárost, az emberek reakcióin röhögünk. Az a legviccesebb, ha valakinek nem tetszik”

– mondták a fiatalok a Blikknek.

Hiába azonban a gyakorlás, a szakértő szerint a mutatvány rendkívül balesetveszélyes, és közlekedési szabálysértésnek minősül, amiért a sofőr és az utas is felelős. Akár közúti veszélyeztetés vagy garázdaság miatt is felelhetnek a fiatalok.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz nem érkezett bejelentés az ügyben, de a rendőrök vizsgálják a felvétel tartalmát az esetleges eljárás miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top