nlc.hu
Aktuális

Extrémhideg ma éjjel

A szezon leghidegebb éjszakája jön ma

Extrém fagy várható, akár mínusz 20 fok is lehet.

A szezon leghidegebb éjszakája elé nézünk – írja az Időkép. A legkeményebb fagy a derült, szélcsendes, hóval borított tájakon lehet, itt akár mínusz 20 fokra is lecsökkenhet a hőmérséklet.

Hétfő hajnalra emiatt erős fagy alakulhat ki többfelé az országban, szinte mindenütt mínusz 10 fok körüli, vagy annál hidegebb reggelre számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn késő délelőttől a Dunántúlon, főként annak északi és nyugati tájain egyre több helyen havazhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 6 fok között valószínű, míg a legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1 fok között várható.

jeges

Kutya szaladgál a befagyott Csónakázó-tó jegén Nagykanizsán – Fotó: MTI/Varga György

A prognózisok szerint a következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második felében néhol plusz 10 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lesznek.

Öltözz fel jól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top