nlc.hu
Aktuális

2 millió adag koronavírus elleni vakcina érkezik Oroszországból.

2 millió adag koronavírus elleni vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól

Az oltóanyag három ütemben érkezik majd.
Tömegével érkezik a vakcina Magyarországra

„Egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió adag koronavírus elleni vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól” – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában, amikor találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.

Lavrov szerint a Szputnyik V jól bizonyított Magyarországon, aminek köszönhetően a magyar szakemberek jóváhagyták használatát.

Szijjártó Péter elmondta, az oltóanyag három ütemben érkezik majd: az első hónapban 300 ezer, a másodikban félmillió, a harmadikban pedig 200 ezer ember beoltásához elegendő mennyiségben.

A megállapodást nagy előrelépésnek nevezete egy olyan helyzetben, amikor az oltóanyag lassan érkezik Magyarországra, és a járvány naponta 100-150 ember halálát okozza, napi 10 milliárd forint kár mellett. 

Mindeközben Orbán Viktor miniszterelnök is nyilatkozott a Kossuth Rádiónak; „a magyaroknak nem magyarázatra van szükségük, hanem vakcinára, ha nem jön Brüsszelből, akkor majd jön máshonnan”.

A miniszterelnök hozzátette, hogy ha csak egy-két vakcinát engedélyezünk, akkor az nem teremt versenyt. „Az teremt majd versenyt, ha minél több vakcinát engedélyezünk: így ha az egyik nem szállít, majd szállít a másik.”

Fotó: MTI

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top