nlc.hu
Aktuális

200 koronavírus oltást adnak be percenként a briteknél

Percenként 200 oltást adnak be az Egyesült Királyságban

A korlátozások megszegőire kiszabott bírságot a sokszorosára emelték.
Percenként 200 oltást adnak be az Egyesült Királyságban

Percenként kétszáz embert oltanak be a koronavírus elleni vakcinával az Egyesült Királyságban, és közelít az ötmillióhoz azoknak a száma, akik már megkapták az oltóanyag első adagját – mondta csütörtökön a brit belügyminiszter.

Priti Patel a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján közölte azt is, hogy a brit kormány a sokszorosára emeli a járvány megfékezését célzó előírások megsértőire kiróható pénzbírságot.

A miniszter elmondta: a brit oltási kampány december 8-i kezdete óta csütörtök estig 4 973 248-an kapták meg a koronavírus elleni vakcina első dózisát.

Csütörtök az ötödik olyan nap egymás után, amikor 40 ezernél kevesebb új koronavírus-fertőzést mutattak ki tesztekkel. Ezt az adatsort is figyelembe véve eddig 94 580-an haltak meg az Egyesült Királyságban az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben.

A világ országai közül csak az Egyesült Államokban, Brazíliában, Indiában és Mexikóban van ennél több halálos áldozata a koronavírus-járványnak.

(MTI)

(Kiemelt kép: Dominika Zarzycka / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top