nlc.hu
Aktuális

Kimentették a szexuálisan kizsákmányolt gyerekeket

33 gyereket mentettek meg Amerikában, közülük 8 szexuális kizsákmányolás áldozata volt

Két héttel ezelőtt őrizetbe vettek egy férfit, akkor indult az akció.

Az NBC News-ra hivatkozva írja a Telex, hogy egy több bűnüldöző szerv által közösen végrehajtott, hatalmas akció keretein belül 33 eltűnt gyermek került elő, akik közül többeket szexuálisan kizsákmányoltak.

Az FBI közölte, hogy egy emberkereskedelemmel gyanúsítható személyt vettek őrizetbe, miután az „Elveszett angyalok” elnevezésű művelet január 11-én megkezdődött. Az FBI szerint az összevont hatósági ellenőrzések eredményeképpen 33 gyereket mentettek meg, köztük 8 olyat, akiket szexuálisan kizsákmányoltak.

A többi áldozat közül többeket korábban szintén szexuálisan kizsákmányoltak, és a hatóságok szerint „kiszolgáltatott eltűnt gyermekekként” tartották nyilván őket. Az áldozatok közül kettőt többször is kimenekítettek már, miután szexuális kereskedelemről ismert helyszíneken fedezték fel őket. Sok kiskorú áldozat többször is „visszaesik” kiemenekítése után.

Itthon: 2020 egyik fontos témája Kaleta Gábor ex-nagykövet gyerekpornó-ügye: 

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top