nlc.hu
Aktuális

Játékpisztollyal és porszívóval ment rabolni egy férfi

A Macskafogó módszerével pucolta ki a széfet egy férfi

Végül egy buta hiba buktatta le.

Németországban kell bíróság elé állnia annak a 30 éves román férfinek, aki furcsa módszerrel próbált kirabolni egy szupermarketet – írja a Főtér. A lap értesülései szerint az eset még 2019-ben történt: a Constantin B. néven említett férfi egy társával együtt zárás előtt lépett be az üzletbe, a fején maszkkal, majd a kasszást egy játékpisztollyal megfenyegette és hozzákötözte a székéhez.

Ezután eljutott a szupermarket széfjéhez, amelyet sikerült kinyittatnia az üzlet egy másik dolgozójával. A rabló ezután egy otthonról hozott porszívót vett elő és nemes egyszerűséggel nekiállt felporszívózni a széfbe helyezett papírpénzt. 

Nagyjából 60 ezer eurót sikerült zsákmányolnia ezzel a módszerrel, a rablást pedig akár meg is úszhatta volna, ha nem felejti a helyszínen a szemüvegét.

Váratlan módszerrel próbált kirabolni egy szupermarketet egy férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Így viszont nagyon könnyű dolga volt a nyomozóknak, akik rövid úton elfogták a botcsinálta rablót. A most hétfői bírósági tárgyaláson a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, amelyért négy és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott. 

A porszívós bankrablás módszere ismerős lehet azoknak, akik látták a Macskafogó című rajzfilmet, igaz, abban aranyrudakat tulajdonítottak el hasonló megoldással. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top